PX – AKT LOKACYJNY ERENBURGA

POSTANOWIENIE KSIĄŻĘCE
z dnia 26 listopada 2013 roku

Akt lokacyjny Erenburga.

Ja, Daniel markiz von Witt, Książę Zjednoczonego Księstwa Furlandii i Luindoru, z woli Jego Królewskiej Mości Marcina I Mikołaja Króla Dreamlandu, działając na podstawie art. 2 ust. 1 i art. 3 Dekretu Książęcego z dnia 21 sierpnia 2012 roku z późniejszymi zmianami Prawo o miastach oraz art. 2 ust. 2 w zw. z ust. 1 Dekretu Książęcego z dnia 3 marca 2012 roku z późniejszymi zmianami o Domenie Książęcej,

postanawiam, co następuje:

Uznając tradycje historyczne i przebieg osadnictwa w tej części Półwyspu Erenburskiego Wielkiej Furii, w którym znajdowała się miejscowość, od której ten wziął swoją nazwę, a znano ją jako Erenburg, pamięć i wiedzę o niej mając z najstarszych materiałów źródłowych i map Księstwa Furlandii oraz chcąc zapewnić dalszy rozwój tych ziem, nadaje się akt lokacyjny miastu Erenburg.

1. Erenburg będzie położony tuż przy zachodniej granicy Książęcego Miasta Buuren, na Półwyspie Erenburskim, a wraz z przyległymi ziemiami będzie miał 100 km2. Granice miasta wytyczone zostaną na mapach Zjednoczonego Księstwa Furlandii i Luindoru, i według nich uznawane być winny za oficjalne.
2. Odległość Erenburga w linii prostej od:
(1) Książęcego Miasta Buuren wynosi 6 km;
(2) osady Gargrad wynosi 137 km;
(3) osady Werdena wynosi 107 km.
3. Erenburg włączony zostaje w skład Domeny Książęcej i pozostawał będzie pod bezpośrednim zarządem Księcia. Zarząd może być powierzony innej osobie.
4. Erenburg nabywa osobowość prawną w momencie uzyskania wpisu w Centralnym Rejestrze Instytucji i Przedsiębiorstw.
5. Organizacyjnie i finansowo Erenburg podlega Domenie Książęcej.

Postanowienie jest skuteczne z chwilą ogłoszenia.

(-) Daniel markiz von Witt
Książę Zjednoczonego Księstwa