PX – ORDER ORŁA I ODZNACZENIA

POSTANOWIENIE KSIĄŻĘCE
z dnia 18 października 2013 roku

w sprawie nadania Orderu Orła i odznaczeń

Ja, Daniel markiz von Witt Książę Zjednoczonego Księstwa Furlandii i Luindoru, z woli Jego Królewskiej Mości Marcina I Mikołaja, mając na uwadze pracę włożoną w rozwój ziem Furlandii oraz pomyślność jego mieszkańców oraz w związku z obchodzonym dnia 15 października Świętem Furlandii,

postanawiam, co następuje:

I. Postanowieniem niniejszym włączam w poczet kawalerów Orderu Orła:
(1) za sprawowanie trudu władzy namiestniczej z woli Króla Dreamlandu, władzy przez służbę, przyczynianie się do prosperity Księstwa Furlandii pod wieloma względami, z których za szczególne uznać trzeba te, które odnosiły się do sprawowanej pieczy nad kolejnymi pokoleniami Dreamlandczyków, spośród których dwójkę wyprowadzono na tron, nadaję Jego Książęcej Wysokości Yelonkowi Rogaczowi Krzyż Złoty;
(2) za budowę od podstaw, baczenie na rozwój i kierowanie nim w Hrabstwie Ermeny, włączanie się w życie tak swojej domeny jak i całej ziemi furlandzkiej, a nadto przynoszenie współobywatelom dumy z bycia Furlandczykami nadaję Jego Ekscelencji Hansowi hrabiemu von Wittowi Krzyż Srebrny;
(3) za systematyczną pracę i pielęgnację Palatynatu Furlandii, utrzymywanie ziem powierzonych pod opiekę w stanie zasługującym na wyróżnienie gospodarza, nadaję Jego Ekscelencji sir Ottonowi van der Bergowi Krzyż Brązowy;
(4) za energię, zapał i kreatywność materializujące się w formie budowy coraz to nowych i coraz to lepszych dzieł zapisujących się w lokalnym, furlandzkim życiu politycznym, biznesowym i wojskowym, nadaję Jego Ekscelencji sir Aldarionowi van der Pharazonowi-Wittowi Krzyż Brązowy.

II. Za tworzenie i rozwijanie infrastruktury informatycznej Królestwa Dreamlandu, którego częścią jest Zjednoczone Księstwo i z której rozwiązań wydatnie korzysta i korzystać będzie w coraz większym stopniu w przyszłości odznaczam Jego Królewską Mość Marcina I Mikołaja Medalem Aruzów.

III. Postanowienie jest wiążące z chwilą ogłoszenia.

(-) Daniel markiz von Witt
Książę Zjednoczonego Księstwa